Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang. Je kunt kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Daar vindt je ook voor wie kinderopvangtoeslag bedoeld is en wanneer je ervoor in aanmerking komt.

De hoogte van jouw kinderopvangtoeslag is van verschillende dingen afhankelijk. Bijvoorbeeld van je inkomen, van het aantal kinderen dat gastouderopvang geniet en van het aantal opvanguren waarvoor je recht op kinderopvangtoeslag hebt.

Om kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst aan te vragen heb je het LRKP-registratienummer van je gastouder nodig. Alle gastouders van Gastouderbureau Lola en Omstreken staan geregistreerd in het LRKP.

Let op: sinds 1 januari 2014 dien je de toeslag aan te vragen binnen drie maanden na de maand dat de kinderopvang is begonnen.

Werkloos, maar wel recht op kinderopvangtoeslag?
Gaat je kind naar de kinderopvang en wordt je werkloos, dan heb je nog minimaal zes maanden recht op kinderopvangtoeslag. Ook na deze zes maanden kan het zijn dat je recht hebt op kinderopvangtoeslag. Meer weten?

Berekening
Wil je weten hoeveel kinderopvangtoeslag je van de Belastingdienst mag verwachten? Bel dan met 0800-0543 of maak een proefberekening op de website van de Belastingdienst.